Elbil opladnings problemer

Elbil opladnings problemer på weekend tur til Jylland

Så skulle vi på en dejlig weekend.  Vi havde talt om en tur til den friske natur i Thy. Men da vi ville køre med Nissan Leaf elbilen blev vi enige om Horsens i Øst Jylland i stedet.  Realistisk fra Odense.  Men det blev ikke den afslappende tur,  vi havde drømt om. På vej derop gjorde vi holdt ved Clever opladeren ved Bilka i Vejle for at lade helt op.  Batteriet var halvt fyldt og alligevel meddelte standeren at opladning til 100 procent ville tage over halvtreds minutter.  Langsomt for en hurtig oplader,  tænkte jeg, men det skulle blive værre.  Efter et par fine dage bl. a. på cykel langs kysten skulle vi tilbage.  Satte bilen til opladning ved Bilka i Horsens. Fik Okay og det ville også her tage ca halvtreds minutter.  Efter en enerverende muzak tid i butikken blev vi slemt skuffede,  da opladeren meddelte at der var en fejl og vi havde altså spildt en halv time i butikslarm til ingen nytte.  Vi kørte til Clever opladeren ved Bilka i Vejle. Her stod en Renault Zoe til opladning.  Vi kunne godt sætte vores chademo kabel i Nissan bilen,  men til ingen nytte fordi en kryptisk fejlmeddelelse lod forstå,  at der ikke var el nok til endnu en bil.  Så stod den igen på tvungen shopping.  Først ventede vi en  time på at standeren blev klar til  lade vores bil, og så ventede vi en halv time på selve opladningen.

Konklusion.  En dejlig weekends kostbare kvalitetsniveau blev blev reduceret med tre timer pga ventetid ved Clevers såkaldte hurtigladere.  Jeg får vist ikke lokket min hustru med på en længere elbil tur i lang tid fremover. Næste gang tager vi diesel bilen til Thy.

En drøm om elbil mobilitet er bristet. Man skal være i besiddelse af usædvanlig stor tålmodighed for at køre længere end  hjemme opladningen rækker.  Desværre.

Tre hurtige spørgsmål til Clever og E-on.

Hvorfor kan man ikke bruge betalingskort som ved alle andre tankstationer ?

Hvordan ved man om der er penge på abonnementet når man sjældent bruger det?

Hvornår bliver det let at bruge opladningsstanderne.  Herunder forståelighed af fejlmeddelelser?

1 kommentar til “Elbil opladnings problemer”

  1. Hørt! Clevers løsning til ad hoc ladning er bevidst designet til at være så besværlig som muligt, og alt for dyr da man kun kan købe en fuld opladning. Det er en uanstændig løsning på lovkravene

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.