Klima tour Nissan e-NV200 Fyn rundt

Kirkepartner Klima Tour – 1. etape Fyn

I perioden 3. – 11. december kører leverandørguiden Kirkepartner ud til alle fynske kirker med Kirkepartner Magasin.

Klima tour Nissan e-NV200
Klima tour Nissan e-NV200

Udbringningen sker med en klimavenlig Nissan e-NV200 elvarevogn, som er leaset hos Avis i Odense. Anledningen til at køre med elbil er naturligvis det pågående Klimatopmøde i Paris.

– Jeg vil gerne vise, at det sagtens kan lade sig gøre i praksis at anvende en elbil på en ø som Fyn.

Den første levering sker til provst Keld Hansen i Østrup. Han er formand for Grøn Kirke i Danmark, som netop fremmer brugen af bæredygtige løsninger i danske kirker. Derfor får han det første magasin.

I Kirkepartner Magasin skriver biskop Peter Fischer-Nielsen om klimahåb for vores børnebørn. (se vedhæftede pdf fil med bladet).

Biskop Steen Skovsgård fortæller om kirkens møde med de mange flygtninge, der ankom til Rødby i september.

Biskop Henrik Stubkjær i Viborg udtaler at ’udkantskirker er på forkant’ – det er faktisk i landsbyerne, vi har de bedste eksempler på integration.

Redaktør for Kirkepartner Magasin er Carsten Dybkjær, der er tidligere sognepræst i Hesselager og Korup på Fyn.

Journalist Svend Løbner fra Kirkeligt Medieakademi har bidraget med flere interviews og artikler.

Kirkepartner Magasin udsendes 3 gange om året til alle danske kirker. I bladet kan præster blive inspireret af kirkelige aktiviteter i hele landet. Menighedsrådsmedlemmer kan læse faglige artikler om produkter og service fra de mange leverandører til kirkerne. Gravere og kirkegårdspersonale kan læse nyt om gravsteder, kisteløftning og planter. Organister kan læse om digitale orgler.

Kirkepartner bladet er et supplement til online leverandørguiden www.kirkepartner.dk, hvor menighedsråd kan finde stort set alt til kirkerne lige fra lydanlæg til kirkekalkning.

– Jeg glæder mig til at møde kirkefolket på touren og håber at få en god snak med mange på vejen og måske er der en venlig sjæl, der giver en kop kaffe og en opladning af elbilen, smiler Carsten Dybkjær.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.