Nissan Leaf på lang rejse med Bridgestone dæk

Bridgestone Ecopia dæk bringer Nissan LEAF på rekordrejse

Tre el-drevne Nissan LEAF biler har gennemført en rejse uden fortilfælde; 12.500 km gennem 10 lande på 42 dage. Denne bedrift menes at være den længste rejse med elektriske biler, inden for så kort en periode. Turen blev gennemført på Bridgestone Ecopia EP150 dæk, i dimensionen 205/55R16 91V.

Projektet som blev kaldt “Oranje Trophy”, startede ud i Amsterdam den 14. juni og bestod af en gruppe rejsende sportsfans og en kortege på 30 køretøjer. De rejste gennem Polen og Ukraine, hvor de stoppede for at støtte det hollandske fodboldlandshold under Euro 2012. Herefter kørte de gennem Rusland til Nordkap i Finland, før de vendte tilbage gennem Norge, Sverige og Danmark og sluttede rejsen af i London den 26. juli, i tide til åbningsceremonien for de olympiske lege 2012.

“Vej og vejrforhold varierede meget under hele turen, som man nok kan forestille sig, men Ecopia dækkene var perfekte både i det våde og det tørre. Deres lave rullemodstand hjalp os med at maksimere den distance, vi kunne køre mellem hver opladning”, siger LEAF-kører Kevin Kooijman.

På turen anvendte Nissan LEAF bilerne DBT CEV opladningsteknologi, der muliggør hurtig opladning via et transportabelt system monteret på en medfølgende lastbil. Denne teknologi gør det muligt at oplade elektriske biler til 80% af deres kapacitet, på mindre end 30 min. Dette gjorde det muligt for LEAF bilerne at køre distancer på mellem 120 til 130 km mellem hver opladning og tilbagelægge op til 600 km per dag.

I 2010 valgte Nissan at anvende Bridgestone Ecopia EP150 dæk som originalmontering på LEAF, verdens første 100% elektriske bil, der er blevet valgt som Årets Bil i Europa (2011).

Ecopia er Bridgestone’s program af dæk med miljøvenlige egenskaber, særligt udviklet til at give lav rullemodstand, uden at gå på kompromis med øvrige egenskaber, såsom sikkerhed på våd vej. Dette opnås ved anvendelse af Bridgestone’s beskyttede NanoPro-Tech™ gummiteknologi. Mindre rullemodstand fører til større brændstofeffektivitet og for elbiler mere effektiv udnyttelse af batteriets kapacitet.

“Bridgestone er stolte over at have været en del af denne bedrift. Det viser, at elbiler er en realistisk løsning til længere rejser såvel som bykørsel samt at Bridgestone Ecopia dæk er kompatible med elektriske køretøjer”, siger Gert Meylemans, Senior Manager European Communications Office, Bridgestone Europe.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.