Nissan Leaf testkørsel. 2. dag. Langtur med forhindringer

Denne dag blev fornøjelig. Elbilen Nissan Leaf kører fantastisk – faktisk over forventning.  Den er meget hurtig i optrækket. Faktisk oplevede jeg at kunne komme hurtigere fra start i kryds end flere større biler som Taxas Audi og Mercedes.  Den er behagelig lydsvag og den er meget letkørt med et smidigt automatgear.

Turen gik fra København. Dagen før måtte jeg opgive at komme frem til Odense fordi der var store problemer med at finde opladningssteder.

I dag fik jeg en frisk start. Hentede den (denne gang) fuldt opladede bil fra Sixt i Kastrup Airport. 175 kilometer stod til min rådighed. Kørte den sædvanlige rute af E20 ud af hovedstaden og tværs over Sjælland. Men da jeg nåede halvvejs havde bilen slugt mere strøm end forventet. Trods ECO kørsel brugte den meget el på motorvejen.

Ved Ringsted gjorde jeg holdt. Havde fået lidt afstandsangst. Fandt ved hjælp af bilens navigationsanlæg hurtigt frem til en opladningstander ved Føtex.  Det fungerede fint med kortet fra Clever. Satte kablet til hurtigladning i bilen og gik ind i indkøbscentret. Jeg plejer sjældent at handle tøj til mig selv, men her fandt jeg en butik med ophørsudsalg og 50% rabat på sommertøj. Så nu har jeg korte bukser og T-shirt til næste sommer, så det rækker.

Videre ud på landevejen – stadig en fornøjelse at køre bilen og teste den flotte ‘iPad’ lignende touchskærm med navigation, information om energi og ladestandere, musik og håndfri telefon. Opkoplingen af smartphone med Bluetooth virkede med det samme. Det var en god oplevelse, hvor jeg tidligere har måtte nørdet med forskellige håndfri enheder for at kunne tale lovligt i telefon under kørslen.

Og så lykkedes det – bilen kom over Storebælt til Fyn. Første sejr for elbilen.

Så havde jeg lige planlagt en opladning ved Monarch i Nyborg. Kørte frejdigt til Clever opladestanderen. Nu havde jeg jo rutinen.  Stor var derfor min skuffelse, da standeren meldte fejl. Ringede til Clever. De havde ikke nogen meldinger om fejl, vi gennemgik proceduren igen, men det hjalp ikke. Nul opladning i Nyborg.

Så måtte jeg droppe motorvejen og surt køre med sneglefart af den gamle Nyborg landevej til Bilka i Odense, hvor næste opladning findes.

Her virkede opladningen igen perfekt. 20 minutter og klar igen efter en påtvungen shopping i Bilka – hvor jeg dog ikke blev fristet af noget og så den sidste korte tur hjem til vores hus i Blommenslyst