Nissan Leaf testkørsel. 1. dag – ingen opladnings muligheder

Nissan Leaf blue
Nissan Leaf blue

26. august hentede jeg en Nissan Leaf ved Sixt i København. Første tur til til Peter Bangsvej, hvor jeg parkerede inden jeg skulle ind til et møde om Grøn kirke. Da jeg kom tilbage sad der en gul seddel i vinduet. Jeg havde fået en parkeringsbøde. Det var underligt, for på Frederiksberg er det gratis at parkere for elbiler.  Men en mail korrespondance med kommunen endte med at jeg fik at vide, at det var et privat P-selskab, som kommunen ikke havde nogen aftale med.

Nå, men jeg havde stadig et positivt syn på elbilen. Kørte glad ud af København for at nå hjem til Fyn. Men hurtigt viste det sig, at der ikke var nok el på batteriet for at kunne nå Fyn og slet ikke helt til Odense. Jeg måtte vende om, og så gik den vilde jagt for at finde opladning. I bilen er det muligt at se de nærmeste opladningsstationer. Men det lykkedes ikke at få nogen el fra nogen af dem.

Jeg fandt ingen opladningsstationer, hvor jeg kunne bruge Dankort – som på en benzintank.  Jeg ringede til service numre, der lå i bilen. De kunne ikke hjælpe med opladning – kun bugsering. Jeg talte med nogle flinke medarbejdere, der oplyste om forskellige apps, der viste vej til opladningsstationer. Jeg fandt adskillige på Frederiksberg, men kunne ikke bruge nogen. På Brandstationen på Frederiksberg manglede jeg et kabel. På Clever stationerne manglede jeg et specielt Clever abonnements kort. På de gratis steder manglede jeg telefonnumre. Det er endnu ikke lykkedes at få app’en PlugSurfing til at fungere, medens app’en fra Clever er velfungerende og opdateret.

Til sidst måtte jeg vende tilbage til Sixt kontoret ved lufthavnen i Kastrup. Her talte jeg også med flinke medarbejdere. Der var en del snak om manglende kabler. Fakta er, at der kun følger et kabel med til hjemmeopladning i et 220 volt stik. Jeg fik en anden bil en Nissan Micra benzin – og så kørte jeg til min søn, hvor jeg kunne overnatte.

Næste morgen fik jeg en fuldt opladet Nissan Leaf i Kastrup. Nu var jeg også bevæbnet med et Clever kort, så jeg kunne på opladet bilen undervejs til Fyn. Jeg var forbi Clevers hovedkontor og talte med nogle meget venlige medarbejdere. De oplyste at der sammen med lejen af Nissan Leaf fulgte et kort med til Clevers ladestationer, hvor jeg kunne lade op for 200 kroner gratis.  Det havde jeg bare ikke fået oplyst af Sixt 🙁

I næste indlæg vil jeg fortælle om turen til Fyn.