Rent a green car i Thisted

Erhvervsdrivende og Thisted turistforening har sammen udviklet konceptet ‘Rent a green car’, hvor turister mens de er på ferie i Thy får mulighed for at leje en Peugeot iON elbil, der med sin skøvgrønne farve på symbolsk vis løfter den grønne opgave og i sidste ende konkretiserer projektet.

Grøn Peugeot bil med oplevelser
For at tilføje den ‘grønne’ køretur endnu mere værdi, har man udviklet en app til iPhone og Android, som sammen med telefonens GPS-system leder Peugeots elbil rundt til seværdighederne i Thy. Derudover har ‘Rent a green car’ også tænkt ud af boksen for at opmuntre Thy’s virksomheder til at være en del af Projektet. Mod at stille en parkeringsplads til rådighed med en 220 volt oplader bliver de certificeret som Grøn ambassadør i kommunen og gør dermed noget helt konkret for at være en del af kommunens visionære miljøstrategi. Endvidere kan hver Grøn Ambassadør virksomhed også benytte sig af bilen 10 dage om året.

Handling og ikke kun ord
Måske har Thisted kommune spurgt sig selv, hvad der lige præcis skal retfærdiggøre at bo langt fra storbyen, ude ved Vesterhavet og hvad resten af Danmark skal med dem. I hvert fald må man konkludere at de med en visionær energipolitik længe har været førende på feltet og at det ikke kun er det faktum at 100 % af al kommunens el kommer fra vedvarende energi, der gør Thy til et attraktivt sted at være. De grønne elbiler fra Peugeot bidrager også i høj grad ved at bringe turister og erhvervsdrivende frem og tilbage uden at udlede CO2.

Thisteds lokale Peugeot-forhandler Kaj Højland, der er en del af ’Rent a green car’ fortæller hvorfor han har valgt at være en del af konceptet: ’For mig betyder det utroligt meget at man selv tager ansvar og gør noget konkret for at passe på miljøet. Derfor var jeg aldrig i tvivl om at det var en god idé at investere i Peugeot iON Elbilerne’. Kaj Højland fortsætter: ’For mig har det både på det private plan og som Peugeot-forhandler givet mig en tilfredsstillelse faktisk at gøre en forskel og være med til at udbrede et seriøst miljøprojekt’.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.