Solar-Drevne Køretøjer

Soldrevne køretøjer, der kombinerer teknologien fra en bred vifte af brancher til at oprette et køretøj, som kan køre gennem styrken af solen. Selv om de endnu ikke er funktionel som en daglig transport enhed, der er noget håb om, at de kunne bruges på denne måde i fremtiden. Solar-drevne biler er oftest bruges i racing, især ved universiteter, der bruger projektet som en måde at undervise på tekniske færdigheder til deres elever.

Soldrevne køretøjer, der er designet til at være let. De har som regel mesh pladser, som ikke vejer meget. De fleste biler er kun beregnet til én passager, selv om et par har en anden plads. Da de fleste biler er designet for racing, de typisk er udstyret med en radio system til at kommunikere med deres besætninger. De som regel også har typisk bremser og acceleratorer. Nogle har endda cruise control. Personerne i bilen iført en sikkerhedssele, nogle gange en fem-punkt. Mange gange racere vil bære hjelme, så godt.

Den skiller sig ud funktion af den soldrevne køretøjer er sol paneler består af solceller. Disse celler samler energi fra solen og omdanne det til elektrisk energi. Det elektriske system i bilen bruger denne energi i forbindelse med et batteri, der svarer til et køretøj, der bruger benzin. Designere forsøge at lægge så mange celler på bilen som muligt. Mængden af el, der produceres afhænger af vejrforholdene og hvor solen står placeret i forhold til køretøjet. For eksempel, hvis solen er direkte overhead, celler vil være i stand til at generere mere energi.

Soldrevne køretøjer, der typisk kun har tre hjul. I disse biler, de to forreste hjul bruges til at styre og baghjulet følger simpelthen sammen. Nogle biler har fire hjul, som en typisk køretøj. I nogle fire-hjulede biler, de to tilbage hjul er tæt sammen, ligner en tre-hjulede køretøj. Styretøj og bremse systemer i biler, der er designet til maksimal effektivitet med det mindste beløb af vægt. Der er ingen traditionelle design for soldrevne køretøjer, så nogle er ganske karakteristisk.

Soldrevne køretøjer, der anvendes oftest i solar car løb. De to mest populære er World Solar Challenge og den nordamerikanske Solar Challenge. Konkurrenter er typisk virksomheder og universiteter. Nogle går ind for at få erfaring med at arbejde med alternative former for transport. Andre ser det som en måde at se godt ud i det offentlige rum. Solar car race hold består af mange medlemmer, svarende til at en motor racing team. I tillæg til sol køretøjer, der anvendes til racing, der er også sol-cykler og motorcykler. Måske er det mest praktisk anvendelse af sol-biler er i golfvogne. Golfvogne tilbringe størstedelen af deres tid i sollys og er ikke drevet over lange afstande, hvilket gør dem ideelle kandidater til at bruge denne teknologi.

Richard Reid er ejer af Den Soldrevne Shop er en online butik med speciale i solenergi og andre grønne legetøj.