Verdensrekord – El fra solceller til halvdelen af Tyskland pinselørdag

Verdensrekord –

Elproduktion fra solceller til 

halvdelen af Tysklands strømforbrug pinselørdag

Solcelleanlæg i Tyskland producerede 22 gigawatt i middagstimerne fredag ​​og lørdag. Det svarerer til halvdelen af det store lands elforbrug , skriver Guardian guardian.co.uk , 

De tyske solcelleanlæg producerede en verdensrekord på 22 gigawatt elektricitet – svarende til 20 atomkraftværker på fuld kapacitet – i middagstimerne fredag ​​og lørdag i pinsen. 

Tyskland besluttede at opgive atomkraft efter Fukushima atomkatastrofen sidste år, og lukker straks otte anlæg og resten i 2022.  I stedet satser tyskerne på vedvarende energi i form af vind, sol og bio-masse.

Regeringen har givet massive tilskud til vedvarende energi og  Tyskland er en af ​​verdens førende inden for vedvarende energi.

Tyskland har næsten lige så meget installeret solenergi produktionskapacitet som resten af ​​verden sammen og får omkring fire procent af sit samlede årlige elektricitetsbehov fra solen alene. Det sigter mod at reducere sin udledning af drivhusgasser med 40% fra 1990-niveauet inden 2020.

Nogle kritikere siger, at vedvarende energi ikke er tilstrækkelig pålidelig og ikke har kapacitet nok til at forsyne de store industrielle nationer. Men landets leder, Angela Merkel har sagt, Tyskland, er ivrig efter at vise, at det er muligt.

Og resultatet i pinsen viser, at hun ser ud til at få ret. Det kan lade sig gøre og få el nok fra sol og vind.

Kilde The Guardian.

2 meninger om “Verdensrekord – El fra solceller til halvdelen af Tyskland pinselørdag”

  1. Solceller ER fremtiden, og at Tyskland er med til at vise det er bare super. Det er bare ærgerligt, at andre større EU-lande som Italien og Frankrig ikke følger i Tysklands fodspor.

    Jeg håber, det ændrer sig!

Skriv et svar