Stilhed og ren luft

eon elbil ambassadør
Stilhed og ren luft – også i byen – med elbiler

Stilhed og ren luft får vi på ferien ude i naturen

Når vi bader ved den friske strand eller går tur i den dybe skov, så finder vi fred og helse. Men nu er ferien forbi, og vi vender tilbage til byerne. Her er der ikke samme stilhed, fordi biler, busser og lastbiler larmer med deres eksplosionsmotorer. Og der er ikke samme friske luft og helse, men i stedet luftforurening. En forurening, der giver mange mennesker problemer med åndedræt eller cancer. Det behøver jo ikke være sådan. Der findes løsninger til at gøre vores byer til stille og sunde oaser. Biler, busser og lastbiler kan køre på ren el, som ikke har lugtende og forurenende udstødning. Køretøjer med  nul emission – nul udslip.

Rækkevidden bliver længere

Hvis du ønsker rene og stille byer, så tænk på at køre med elbil. Jamen de har for kort rækkevidde, lyder en indvending.  Og det kan jo være rigtigt, hvis man skal køre langtur, men de fleste daglige ture, kan elbilerne sagtens klare. Og i år kommer der mange nye elbilerne på banen, som kan klare 300-400 kilometer.  I øvrigt findes der rigtigt mange ladestik i Danmark. I juli overhalede antallet af ladestandere antallet af benzinstationer!

Elbiler er billigere per kilometer

Men elbiler er for dyre, mener du måske. Ja, hvis man alene ser på prisen ved anskaffelsen, så er elbiler stadig dyrere end konventionelle biler. Men prøv at se på udgiften per kilometer, så får du et andet regnestykke. El (selv med afgifter) er billigere som brændstof en benzin og diesel. Der er ikke mange reparationer og vedligeholdelsesudgifter til elbiler. Vi har en Passat dieselbil og vi leaser en elbil. Vores regnestykke er, at prisen per kilometer er mindre med elbilen.

Hvis du ikke tør købe en elbil, så er der mulighed for at lease dem. Med minilease kan du lease en elbil for 3.500 kr per måned. Det dækker alt, undtagen optankning med el.  Nogle gange er der tilbud, hvor en elbil kan leases endnu billigere. Vi har i perioder leaset for 1500 kr, 2500 kr og 3.000 kr per måned. Følg med i denne blog, så skriver jeg om leasingtilbud nu og da.

Så forlæng med stilhed og ren luft for dig og dine børn og ikke mindst dine naboer – kør med elbil uden røg og støj!