Elbil afgifter 2017

Billigere elbiler

Billigere elbiler med lavere afgift

Afgiften forbliver på 20 pct. frem til udgangen af 2018 – eller indtil der er registreret 5.000 nye elbiler herhjemme.

Regeringen har netop indgået en justeret elbilaftale med Socialdemokratiet og Det Radikale Venstre. Aftalen lemper indfasningen af afgifter for elbiler. Formålet er at sikre en større udbredelse af el- og brændselscellebiler i Danmark. Se her hvad priser bliver på BMWi3, WV e-up og Golf, Nissan Leaf og Renault Zoe.
Elbil afgifter 2017
Elbil afgifter 2017

Skatteminister Karsten Lauritzen glæder sig over aftalen, der kan være med til at sparke gang i det haltende salg af elbiler.

”Vi har siden elbilsaftalen i 2015 fulgt markedet nøje. Og det er ikke nogen hemmelighed, at der ikke er blevet solgt så mange elbiler, som vi regnede med for halvandet år siden. Den indfasning, vi aftalte, har vist sig at være for hård, og det har nok været med til at bremse salget. Derfor er det glædeligt, at vi nu er enige om en lempeligere indfasning, som forhåbentlig kan få sparket gang i elbilsalget. Det har længe været et ønske fra Socialdemokratiet og Radikale at gøre noget ved elbilsituationen. Det har regeringen lyttet til”, siger Karsten Lauritzen.

Aftalen betyder: indfasningen af de almindelige afgifter udskydes, indtil der er nyregistreret 5.000 elbiler, opgjort fra 1. januar 2016 – dog senest frem til udgangen af 2018.

Fra 2019 genoptages den tidligere aftalte indfasning. Dermed udgør afgiften 40 pct. af den fulde registreringsafgift minus et bundfradrag på 10.000 kr. i 2019. I 2020 udgør afgiften 65 pct., i 2021 90 pct. og i 2022 er elbilerne fuldt indfaset i registreringsafgiften.

Afgiftsindfasningen blev aftalt som led i elbilaftalen fra oktober 2015.

Ud over udskydelsen af afgiftsindfasningen indebærer den justerede elbilaftale blandt andet et nyt midlertidigt fradrag i grundlaget for registreringsafgiften på 1.700 kr. pr. kWh batterikapacitet. Dog højst 45 kWh for elbiler og opladningshybridbiler. Det forhøjede fradrag skal fremme salget af især små og mellemstore elbiler.

Derudover er partierne også enige om at videreføre særreglen om lav afgift på el til opladning af elbusser frem til 2024.

Læs hele aftalen: aftale-om-elbiler