Et hundrede tusinde elbiler fra Renault Nissan

 

 I sommeren 2013 blev elbil nummer 100.000 solgt af Renault – Nissan Alliancen. 

Renault-Nissan solgt flere elbiler, end alle andre bilproducenter tilsammen. Og elbilerne fra Renault og Nissan, der omfatter Nissan Leaf, Renault Fluence, Renault Kangoo, Renault Zoe og Renault Twizy, har tilsammen nu kørt omkring 841 millioner kilometer – hvilket svarer til køreturen rundt om jorden sådan cirka 20.000 gange.

I Europa er det Renault, der står for væksten af elbiler. Renault begyndte i 2011 at sælge Kangoo og nu har Renault solgt mere end 30.000 elbiler. Det betyder, at Renault står for 61 procent af alle solgte elbiler i Europa, hvor de største markeder Frankrig, Tyskland og Italien.

Den bedst sælgende elbil er den nye lille Twizy, der på lidt over et år er solgt i 11.000 eksemplarer.

Renault Zoe giver store forventninger. En bil, som blev introduceret i en lang række lande i slutningen af marts, Den kan ses hos Vestergaard i Odense og den introduceres i Danmark i midten af august. Trods sin korte karriere er Zoe allerede solgt i mere end 5000 eksemplarer. Bl.a. Remee fra X-factor har erhvervet sig en sådan lille elbil.

” Med Zoe har vi det helt rigtige produkt til den helt rigtige pris. Vi er overbeviste om, at det også herhjemme bliver den bedst sælgende elbil fra Renault. Vi har allerede oplevet massiv interesse og de første ordrer er løbet ind”, siger administrerende direktør i Renault Danmark Henrik Bang.

Hos Nissan er elbilen Nissan Leaf blevet en kæmpe success siden introduktionen i december 2010. Siden er der solgt mere end 71,000 Nissan Leaf. Dermed er Leaf den bedst sælgende elbil nogensinde.

Det er især i USA, at Nissan Leaf har godt fat. Her er godt 30.000 Leaf solgt, mens Japan følger lige efter med 28.000 enheder.