Elbilopladning ved benzinstation. OK

Opladning ved benzinstation

Opladning ved benzinstation er nu også snart muligt for elbiler. Circle K tilbyder det og nu også OK benzin.

Oplad gratis din elbil ved OK

Udvalgte OK tanke har standere, som kan oplade en elbil med henholdsvis 1×22 kW eller 2×11 kW. I testperioden er det gratis for alle med elbil at lade op hos OK.

Samarbejde om opladning

OK har i april 2019 opstillet ladestandere Haarup, Aarslev, Nyborg på Fyn og Mileparken ved Skovlunde. Så nu er der opladning ved benzinstation.

OK har udviklet en el-ladestander

OK elbiloplader. Foto: OK

El-ladestanderne er udviklet af OK og produceret i Danmark.

Standeren er tegnet, bygget og udviklet sammen med vores mangeårige samarbejdspartner Hamag, som også bygger de øvrige tankstationer. Elmålerteknologien kommer fra Kamstrup.

Opladning – hvilket elstik?

Circle K laver forsøg med opladning ved benzinstation

Circle K samarbejder med IONITY om at lave et net af hurtigladere på op til 350 kW.
IONITY er et samarbejde mellem BMW, Ford, Daimler og Volkswagen. En ladestation er på vej i Aabenraa. I alt skal der udrulles seks highpower hurtigladestationer i Danmark. Det skulle være nok til at dække vores lille land. I løbet af 2020 vil de være sat op.

Placering af IONITY stationer

Placeringen er Aabenraa, Nørager i Nordjylland, Skanderborg, Fredericia, Nyborg, Vordingborg og Greve. 

Sikkert er det dog, at I fremtiden vil elbil opladning komme overalt og ikke kun være gemt ad vejen hos diverse energiselskaber og kommunalhuse.


Planen er at kunne køre og oplade elbil helt til Sydeuropa. Der skal etableres et netværk af 400 high power opladningsstationer til elbiler på tværs af Europa, og Circle K bliver netværkspartner i 7 lande deriblandt Danmark. Timothy Shawn Tourek, administrerende direktør for Circle K Danmark fortæller begejstret:

– Vi er stolte og glade for at indgå i partnerskab med IONITY og dermed skabe det største og hurtigste opladningsnetværk i Europa, og det passer perfekt med vores ambition om at gøre de store teknologiske fremskridt inden for hurtig opladning tilgængelig for vores kunder, siger han.

400 kilometer på ti minutter

Opladning ved benzinstation. IONITY hos Circle K
Opladning ved benzinstation. IONITY hos Circle K

Placeringen af Circle K stationerne givtig og medvirkende til IONITY indgik partnerskab med netop Circle K.

– Det omfattende Circle K stationsnetværk giver fremragende placeringer til at etablere ladestandere, og de har allerede god erfaring med at levere elektrisk opladning, siger regionsdirektør for IONITY i Norden og Baltikum, Jan Haugen Ihle.


Idéen er, at elbilerne på ned til ti minutter får omkring 400 kilometer på batteriet, fortæller Nils Dullum, der har været konsulent i norden for virksomheden IONITY ‘s opførsel af de nye superladere.
– Der er en stor tidsfaktor i det, når elbilerne skal lade op. Den tidsfaktor er kraftigt på vej ned, mens kraftoverførslen fra bilen er på vej den stik modsatte vej, nemlig kraftigt på vej op, siger han.

Etableringen af ladestandere kommer til at foregå gradvist – også i Danmark. De første er allerede sat op, og de sidste bliver sat op i løbet af 2019 og 2020.