Renault Fluence Z.E. hos din lokale Renault forhandler i februar

Åbent Hus på Renault Fluence Z.E.- verdens første elbil med udskifteligt batteri  

Åbent Hus på Renault Fluence Z.E.- verdens første elbil med udskifteligt batteriLørdag/søndag Den 4.-5. februar slår 20 af landets Renault-forhandlere dørene op for et Åbent Hus, hvor Renault Fluence Z.E. er stjernen.

En elbil er for langt de fleste et helt nyt bekendtskab, og man skal virkelig prøve bilen for at forstå, hvad det vil sige at køre elbil. Det er der mulighed for ved en af de 20 forhandlere spredt over det ganske land, der som de første nu går i gang med at sælge Fluence Z.E.

Hos Renault i Danmark er begivenheden kulminationen på næsten to års arbejde og direktør Henrik Bang glæder sig som et lille barn.

”Elbiler er Renaults helt store satsning og Danmark er et af de første lande i verden, hvor vores elbiler bliver lanceret. Åbent Hus er kulminationen på en lang process, hvor vi har uddannet mekanikere og salgspersonale til at sælge og reparerer elbiler. Og vi har store ambitioner. Vi vil sælge mindst 2000 elbiler i år. Derfor er det vigtigt, at vores elbiler kan købes over hele landet. Vi begynder med 20 forhandlere, men i løbet af 2012 vil endnu flere komme til. Så vi håber at rigtig mange danskere vil tage sig tid til at lægge vejen forbi lørdag og søndag for med egne øjne at se og prøve, hvad en elbil virkelig kan.”, siger Henrik Bang.

Renault Fluence ZE er ikke alene en stor rummelig luksusbil med plads til fem voksne mennesker og en rækkevidde på 185 kilometer, når den er fuldt opladet. Det er også en bil, hvor rækkevidden i teorien er ubegrænset. Som den eneste bil med udskifteligt batteri, behøver man ikke at tænke på, om man er ved at løbe tør for strøm, når man bevæger sig rundt i landet. På en af de 19 batteriskiftestationer som Renaults samarbejdspartner Better Place er i fuld gang med at etablere i Danmark, kan man på under fem minutter få skiftet sit batteri og er klar til at køre videre.

Renault Fluence Z.E. koster 205.000 kr og dertil skal lægges et medlemsskab hos Better Place. I medlemsskabet er inkluderet batterileje, hjemmeoplader, ubegrænset antal batteriskift og strømmen er betalt til de antal kilometer om året som man vælger. Kører man for eksempel 15.000 km om året koster det 1695 kroner om måneden, men så er strømmen også betalt og man skal aldrig have kreditkortet op af lommen når der skal ”tankes”

Renault Fluence Z.E. er den første af fire elbiler som Renault introducerer i Danmark. I marts måned sendes varevognen Renault Kangoo Z.E. ud på markedet. En varevogn, der både af de danske motorjournalister og af den internationale varevognsjury er blevet kåret som Årets Varebil/Van of the Year.

Til sommer kommer den helt nyskabende to personers Renault Twizy ud til forhandlerne. En mellemting mellem en scooter og en lille bil med plads til to og en rækkevidde på 100 km.

Og som rosinen i pølseenden kommer Renault Zoe til Danmark i oktober/november. En elbil i Renault Clio størrelsen med et design, der får de fleste til at tabe vejret.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.