VW elbiler for alle

VW I.D. familien
VW I.D. familien

VW elbiler for alle

VW elbiler kommer med en hatchback med rækkevidde på næsten 500 km. Bliver det en konkurrent til Tesla model 3.  Der er mange løfter og rygter fra VW. Næste år i 2019 kender vi svaret. 

Thomas Ulbrich: ”Vi udnytter optimalt de muligheder en elbil byder på og skaber på samme tid stordriftsfordele. Cirka 10 millioner biler på tværs af Volkswagens-koncernens mærker vil i første omgang være baseret på den nye platform. MEB er den økonomiske og teknologiske rygrad i elbiler til alle-missionen.”

Som Christian Senger, chef for e-mobility produktionslinjen, forklarer, giver MEB-platformen markante fordele for kunderne: ” ID. bliver en milepæl i den teknologiske udvikling. Det vil være den første komplet opkoblede elbil, som millioner vil kunne få råd til.” MEB vil for eksempel gøre det muligt at installere større batterier. Alene dette sikrer en markant længere rækkevidde. ”Bilen ligger virkelig godt på vejen takket være det flade batteri i gulvet, og interiøret er markant mere rummeligt – vi tager virkelig et stort skridt i rumoplevelsen af bilens interiør.”

Udover dette forener MEB-platformen Volkswagens samlede know-how inden for produktion: det er ikke en platform for biler med forbrændingsmotorer, som er ombygget til en elektrisk drivlinje.

MEB er fra starten 100 % kompromisløst designet til elektriske drivlinjer. Som Thomas Ulbrich udtrykker det: ” vores MQB-modulplatform har bevist, at Volkswagen er en af bilindustriens mest succesfulde udviklere af platformsstrategier. Nu overfører vi denne know-how og strategi til en ny generation af elbiler. I slutningen af 2022 vil fire af koncernens mærker på verdensplan have 27 MEB-baserede modeller fra kompakte familiebiler til livsstilsbiler som ID. Buzz. Det er helt unikt.”

Til hurtig opladning

All medlemmer af ID.-familien er designet til hurtig opladning. Bruges hurtiglader, kan batteriet oplades 80 % på cirka 30 minutter takket være et helt nyt markant kraftigere batterisystem udviklet af Volkswagen Group Components. Christian Senger forklarer: ”Brugen af en ny generation af højtydende batterier begynder med de nye ID.-modeller. Takket være deres modulære design og multicelle-format, kan disse batterier installeres i mindre eller større ID.-modeller.”